Bokbloggsjerka 21 – 24 september

Annikas litteratur- och kulturblogg sker varje helg en s.k. bokbloggsjerka. Ett kul sätt att nätverka och hitta nya bloggare och boktips. Denna helg går den ut på att berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt, etc. den här veckan.

Det varit lite skralt med lån och /eller inköp just den här veckan. Endast en bok har jag hämtat hem från biblioteket: Little Bee av Chris Cleave. Det verkar vara en bok som berör alla som läst den. Just nu försöker jag dock att skaka av mig allt jag har hört om boken för att själv kunna möte Little Bee utan en massa förutfattade meningar om vad jag borde tycka och känna.

Än så länge är det endast den här som har blivit översatt till svenska. Jag har dock hört mycket gott om Chris Cleaves andra böcker, bl.a. Incendiary.

12 reaktioner till “Bokbloggsjerka 21 – 24 september

    1. Precis! Till sist vet man inte riktigt vems åsikter man har – sina egna eller någon annan som skrivit om boken. Plus att det tenderar till att bli antiklimax om många hyller en bok – svårt att leva upp till förväntningarna.

  1. Jag har svårt för att lägga undan förväntningarna när jag börjar läsa en hyllad bok. Försöker att undvika att läsa för mycket om andras åsikter, men när en viss bok syns överallt är det ju inte alltid helt lätt att låta bli… 🙂

  2. Den här kommer jag nog att läsa någon gång men jag håller med om det jobbiga med hypade böcker. Helst vill jag inte veta mycket alls om vad en bok handlar om på förhand, jag vill upptäcka det under resans gång.

Lämna en kommentar