Litteraturkvalster & småtankar handlar främst om böcker, läsning och annat bokrelaterade påhitt såsom bokkonst och spaningar. Emellanåt så handlar den också om film, TV, musik, lyrik och baksidestext på mjölkpaket. Någon gång handlar den också om livet och kanske om alla småtankar som poppar i mig dessemellan. I detta ingenmansland mellan fiktion och verklighet.

Jag som skriver heter Fanny och min blogg är en sida för läsglädje, skrivglädje, för att jag själv ska ha en chans att komma ihåg vad jag läst och sett och för att jag ska kunna dela med mig och ta emot allt detta. Kravlöst skrivande. Kravlös glädje.

Jag är tidvis en litteraturfantast och boknörd, som antingen läser hela tiden eller inte alls. Tidvis eftersom ibland kommer livet emellan. Tidvis är nu. Just nu läser jag  och jag försöker att vidga mina litterära vyer. Utmana säkerhetszonen. Testa nytt. Smaka annat. Våga pröva.

Litteraturkvalster & småtankar inkluderar kanske främst rekommendationer, då jag har lärt mig att lägga ifrån mig de böcker som inte tilltalar mig. Det finns alldeles för många olästa böcker för att slösa bort min tid på tråkig litteratur. Eftersom min lästid är tidvis och sporadisk kräver den omsorg och snäva ramar. Detta ska icke förväxlas med att jag inte vågar tycka till. Jag ger mig dock sällan utrymme till att ta fram sågen.

Främst läser jag skönlitteratur och några av mina favoritböcker är Dödgrävarens dotter, Blonde och Älskade syster (hålla-andan-litteratur) av Joyce Carol Oates, oslagbara Vägen (huttrar-o-hungrar-litteratur) av Cormac McCarthy och fängslande En halv gul sol (fascineras-o-förfasas-litteratur) av Chimamanda Ngozi Adichie. Elände, ångest och litterärt mörker omfamnar och stannar jag gärna upp en stund i.

Jag läser gärna även spänningslitteratur, men håller mig undan från kriminalromaner (vi-följer-med-polisen-litteratur). Som bredvid-läsning, även kallad då-o-då-läsning, har jag gärna en novellsamling. Stundom (inte speciellt ofta) slinker även en och annan biografi/memoar ner och jag kan varmt rekommendera Just kids av Patti Smith. Du kan ta dig en titt under Favoriter, så får du en tydligare bild av min lässmak.

Jag skriver också på Kulturkollo – välkommen att titta in där också.

Har du några frågor så tveka inte att kontakta mig:

blog_logo

 

2 reaktioner till “Om litteraturkvalster & småtankar

  1. Så snygg sida. Jag ska följa. Glöm inte bort Nattens Cirkus Av Erin Blablablasson på att-utmana-sin-läsning-bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s