Favoriter 2014

Carol Rifka Brunts Låt vargarna komma, X-publishing (2013)hämta

Om June som står mitt i sorgen efter sin älskade morbrors död i aids. Om vänskap, syskonskap, systerskap, föräldraskap, liv och död.
Läs mer här.

9789174293616Jeanette Wintersons Varför vara lycklig när du kan vara normal?, Bonnier Pocket (2013)

I sin självbiografiska bok berättar Winterson, i spridda minnesbilder, om sin stundom tragiska barndom, som adoptivbarn till en religiöst fantastik och sadistisk mor och en frånvarande far.
Läs mer här.

13053530_O_1Hugh Howeys Ull, Norstedts (2014)

Människan tvingas i en postapokalyptisk framtid bosätta sig i en gigantisk nedgrävd silo där överlevnad är lika med att följa vissa reglar. Vad som hänt med världen är oklart.  Är du tveksam till genren, så är detta helt klart en mjukstart då den är högst realistisk i sin postapoklypiska berättelse.
Läs mer här.

716-linderborg-pocket-200x315Åsa Linderborgs Mig äger ingen, Storyside (2009)

Med sorg, bitterhet och kärlek låter Linderborg oss ta del av berättelsen om sin uppväxt med pappa Leif . Katarina Ewerlöf gör en fantastisk inläsning, så lyssna gärna. 
Läs mer här.

Kanske-ar-det-allt_framsida_slutversion-for-webb-140805-209x300E. Lockharts Kanske är det allt du behöver veta, Lavender Lit (2014)

”Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair. Ingen är kriminell. Ingen är missbrukare. Ingen är misslyckad. Alla i familjen Sinclair är atletiska, långa och attraktiva. Vi är stolta demokrater med en ärvd förmögenhet..” Det är familjekonflikter, hemligheter och sanningssökande. Det är pengar, sommarlov och kärlek. Det är en smart historia med en speciell stil.  
Läs mer här.

527_PressImage111Axelsson, Majgull: Jag heter inte Miriam, Storyside (2014)

Vi får följa Malika, en romsk kvinna, som antar namnet och identiteten av en judinna för att överleva i Ravensbrück där romer stod allra längst ner i rangordningen bland fångarna. Vi får också möta Miriam som under sin 85-årsdag säger de förbjudna orden till sin förvirrade familj: ”Jag heter inte Miriam”. Hur blev Malika Miriam? Hur överlevde hon Ravensbrück? En bok som stannar kvar och vägrar släppa taget. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s