Jag har maratontittat/bingeat a.k.a. frossat i den första säsongen av Älska mig av Josephine Bornebusch. Vilken serie! Jag har skrattat, gråtit och känt med och för alla karaktärer.

I serien får vi tre olika människor och ur olika generationer tacklar livet med kärlek, sorg, vänskap och syskonrelationer. Clara (Josephine Bornebusch) är en framgångsrik överläkare på en förlossningsklinik. Hennes privatliv kantas dock inte av samma framgång och hon gått vilse i nätdejtingens obarmhärtiga djungel. Hon är något bitter och trött på att jaga kärleken samtidigt som hon känner av den biologiska klockan och vill inget annat än att träffa en man och skaffa barn.

Hennes pappa Sten (Johan Ulvesson) som drabbas av sin livs största sorg samtidigt som han möter livets andra ytterkant (utan att spoila för mycket) försöker finna sig själv i alla dessa ambivalenta känslor. Anton (Gustav Lindh), Claras lillebror, har dock mött sin stora kärlek och verkar inledningsvis ha allt hemma så att säga. Men lite vet han om vad komma skall.

Clara träffar så småningom Peter (Sverrir Gudnason), som verkar ha allt det som Clara önskar hos en man. Ja, förutom yrket då kanske som utmanar Claras fördomar rejält. Men är Clara verkligen redo när mannen i hennes drömmar står framför henne? Är inte livet för perfekt? Är inte Peter lite för perfekt?

I övriga roller ser vi bland andra Görel Crona (Varuhuset och Änglagård poppar upp hos mig) och Ia Langhammer (Claras mamma), samt Sofia Karemyr (Claras bästa vän) och Dilan Gwyn (Antons flickvän).

Karaktärsbygget i de sex avsnitten är helt fantastiskt! De är komplexa och mångbottnade och alla visar de alla de sidor – såväl fina som ynkliga – som människan kan visa i livets olika skeden. Jag känner så för dem alla. Inte en platt karaktär i sikte. Älska mig är skriven och regisserad av och med Josephine Bornebusch och jag kan inget annat än älska den här serien. Jag väntar med stor spänning på säsong 2, som redan finns hos Viaplay (jag inväntar SVT).

Foton: Viaplay

En reaktion till “Älska mig av och med Josephine Bornebusch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s