För sex år sedan – på dagen – lanserades Kulturkollo. Kulturkollo var då ett nystartat bloggkollektiv som bestod av sju bokbloggare och en av dem var jag.

Sedan dess har ett par vänner hoppar av och ett par tillkommit. Sedan januari 2016 har kollektivet sett ut som det gör idag: Anna, Carolina, Helena, Linda, Lotta, Ulrica, Viktoria och jag. Dessa sköna kvinnor har kommit att bli några av mina allra bästa vänner. Vi har tillsammans mött livets olika skeenden – såväl ljusa som mörkaste mörka – och det är en ovärderlig känsla att veta att vi alltid har varandra.

Oj, vad mycket fanatiskt vi har upplevt och gjort! Läst tillsammans, intervjuat författare, haft gästskribenter, anordnat flertalet mingel på Bokmässan, slitit hår med diverse möjliga och omöjliga teman, konfererat, recenserat, listat, hissat och dissat. Och haft otaliga redaktionsmöten, druckit rödvin och spånat fram teman (som dagen efter ingen förstår hur de hamnat i det massiva planeringsdokumentet) och haft underbara läsretreat.

Allt har dock sin tid. Tiden för Kulturkollo har runnit ut. Idag väljer vi att stänga kollektivet. Ett beslut som var fyllt med ångest, tårar, oro men också med skratt, kärlek och tröst. Det är ju så himla svårt att sluta göra något man egentligen tycker så himla mycket om, men det är trösterikt att tänka att vi gör slut med bloggen – inte varandra.

Idag säger vi farväl hela dagen på bloggen. Följ gärna vår sista dag.

Mitt sista inlägg hittar ni här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s