Det är en märklig tid vi lever i just nu. Overkighetskänslorna varvas med katastroftankar. Jag håller andan och väntar på att jag kan börja andas igen.

Jag väntar. Jag väntar på att livet kan köra igång igen. Jag väntar på ljusningen. Jag väntar på vanligheten. På att andas.

Det går inte att undfly. Det finns här nära. Hela tiden. Jag känner rivande ångest, väntans tristess och ibland, ibland känner jag ändå tillförsikt. Det kommer gå över. Det kommer bli bättre. Jag kommer att få andas igen.

Den här ovanligheten påverkar oss alla på skilt olika sätt. Flera av mina bokvänner har svårt att finna läsro och kan inte finna den alls. Några av dem kan inte finna fokuset och hoppar – likt vår jakt på ljusglimtar – rastlöst mellan olika texter. Min läsro brukar emellanåt vara flyktig och extremt känslig av yttre oro. Detta tycks dock inte vara fallet just nu vilket kan tyckas vara märkligt. Jag läser som bara den.

Jag läser. Jag lyssnar. Jag gör allt för att hålla borta verkligheten.

Jag kan inte skriva. Jag kan ta in, men inte få ut. Jag kan ge mig hän i någon annans tankar, men inte sortera i mina egna.

I skrivande stund har jag läst ett dussin fler böcker än vad jag gjorde under hela 2018. Ett dussin böcker. Det är fler än antal skrivna inlägg på den här bloggen det här året.

Nio. 9. Ett semiprimtal. Nio är det antal inlägg som publiceras här sedan årsskiftet.

Nitton. 19. Det 8:e primtalet. Ett defekt tal. Siffran 19 som idag oavkortat associeras med ett virus. Nitton är också de antal böcker jag har kvar till jag når mitt läsmål på 60 böcker.

Det är en märklig tid jag lever i just nu. Overklighetens flykt varvas med verklighetens fasa. Jag håller andan och väntar på att jag kan börja andas igen.

Jag fortsätter läsa.

2 reaktioner till “Jag håller andan

  1. Jag har också läst mer än någonsin den här våren. Därtill har jag nästan helt slutat lyssna på poddar, jag orkar inte ta in mer verklighet liksom. I stället har jag lyssnat på oerhört mycket ljudböcker, och läst en massa vanliga böcker också. Det har verkligen varit en bra andningspaus att få vara inne i böckernas värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s