Nästa helg ska jag äntligen åka på min första läsretreat. Avundsjukan har lagt sig tung över sinnet när bokbloggare åker på diverse läsresor till herrgårdar, hotell och europeiska storstäder. Nu äntligen så synkar den mentala hälsan med resmålet och jag behöver bara ta mig till grannstaden där jag ska vältra mig i lugn och ro från fredag till söndag.

Jag ser fram emot en riktig egen-tidshelg där det är helt okej att vara osocial mitt i det sociala och bara läsa. Jag ser också fram emot att bubbla (i diverse olika betydelseformer), äta gott och skratta med härliga bokvänner.

Min läsplanering har alltid varit något defekt så jag har ingen aning just nu vilka böcker jag ska ha med mig, men tar jag bara med mig läsplattan så är jag safe i och med Storytel och i annat fall kan jag ta random böcker i de enorma bokhögar som fyller vår eldstad i TV-rummet (högarna som nu faktiskt har nått golvet och som inom kort månne ta över hela rummet). I rubriken anger jag att jag packar, men det är lögn och förbannad dikt, men min förkärlek för allitterationer går här före sanningen.

Läsretreatet avslutas med en bokcirkel om Emily Fridlunds Vargarnas historia, som jag läser i detta nu. Boken väcker så många tankar, frågor och frustration så det ska bli oerhört skönt att kunna ventilera denna med andra. Helst hade jag haft någon som sitter bredvid mig under hela läsningen så jag kan få ur mig allt i läsande stund, men jag får snällt ge mig till tåls en vecka till. Bara en vecka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s