Frekvent mest förekommande arbetsmetod hos kulturkollarna är att vi tillsammans kastar ur oss temaförslag i ett kreativt kaos. Därefter diskuterar vi igenom dem så fler än en blir triggad och nyfiken på temat och är det så så hamnar det i vårt (skrämmande stora och ”det-lär-ju-vara-jag-som-raderar-hela-skiten-stort) planeringsdokument. Likt hyenor kastar vi oss över planeringen och knuffas, drar i hår och paxar veckor.

Okej, okej – månne vara en aning överdrift i ovan händelseförlopp, men ni förstår poängen. Det kan också vara så att en viss person går igång mest så fort det kommer tema som gör lite extra ont, som känns och som inte är så där fluffiga. Eländes eländesläsaren som jag är, så kan ”en viss person” vara jag.

På Kulturkollo är det undertecknad som håller extra hårt i spakarna under veckan och veckans tema heter ”I utkanten” och handlar om alla de som bor och/eller lever i utkanten såväl frivilligt som ofrivilligt. Det kommer att handla om människor som gör ett aktivt val, om människor som tvingas ut i utkanten och om människor som kanske gör allt för att passa in men inte kan.

Välkommen till att besöka utkanten med oss.

Bilden är hämtad ur Into the wild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s