Mässdag, kaosdag & lördag (och söndag)

Mässans tredje dag brukar vara den stora chocken för den (läs: jag) som lider agorafobi och folk i allmänhet. Den intensiva människomassan, som driver runt på mässgolvet, kan göra den mest luttrade rädd.

giphy

Lördagen tänker jag huvudsakligen tillbringa i Bokbloggarrummet R3, men några programpunkter hinner man förhoppningsvis med.

kl 10.00  Bokbloggarrummet R3

kl 11.00 Skulden, skammen och hämnden
Släpper skammen och skulden någonsin taget om den som blivit utsatt för övergrepp? Hur kommer man vidare, var finns vägarna framåt? Doris Dahlins Himlen bar inga moln är en historia om vänskap och kärlek men också om hur övergrepp och skam formar oss och våra relationer. Olivia Bergdahls kritikerrosade romandebut Efter ekot är en smärtsam berättelse om den första förälskelsen som långsamt, knappt märkbart förvandlas till något annat. I Maria Svelands nya roman Befrielsen väljer en grupp kvinnor att ta lagen i egna händer och slå tillbaka i protest mot en serie brutala överfallsvåldtäkter. Under ledning av Sonja Schwarzenberger, journalist och projektledare, diskuterar författarna varför det är så skambelagt att prata om övergrepp och misshandel och om det någonsin är rätt att hämnas.
K3, K00:14

kl 12.00 Bokbloggarrummet R3

kl 14.00 Hur när sig själv kan man gå?
Var går gränsen mellan fiktionen och det självupplevda? Guadalupe Nettels roman Kroppen jag föddes i är en utlämnande autofiktiv roman om författarens uppväxt i en dysfunktionell familj, med föräldrar som lever ut 1970-talets progressiva ideal. Milena Busquets Även detta går över är en lång och intensiv uppgörelse med en bortgången mor. Ansedda litteraturtidskriften Granta utsåg för några år sedan mexikanska Guadalupe Nettel till en av de främsta oöversatta författarna i världen. Spanska Milena Busquets har kallats för en 2000-talets Françoise Sagan. Författarna samtalar om sina romaner, nu aktuella på svenska, och om hur nära verkligheten man kan gå i sitt skrivande.
H1, H05:20

kl 15.00  Bokbloggarrummet R3

kl 16.00 Fantasymingel med Kulturkollo
Bokbloggarrummet R3

Söndagen är stora hemvändardagen och då man drabbas av den stora boksmällan. Beroende på min utmattningsgrad åker jag antingen hem redan under förmiddagen eller så tillbringas den i Bokbloggarrummet R3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s