Mässdag, schmässdag & torsdag

Ni vet när man pendlar mellan överpepp, eufori och utmattning?! Lägg till en okontrollerat lyckorus och en gnutta panikångest. Ungefär där har ni min känsla inför Bokmässan 2015. Jag har lite förnekat dess närhet i tid och har således varit tämligen oplanerad (vilket gör lite ont då jag är kontroll-freaket personifierat och helst vill ha inplanerade toalettbesök innan avfärd).

Idag har jag dock äntligen planerat mässan: utgått ifrån vilken författare jag absolut inte vill missa (Khemiri), vilka ämnen som är extra intressanta, huruvida bokbloggarrummet behöver bemanning och när min hjärna sannolikt är överkokt och behöver lite lugn och ro.

Torsdagen inleder jag i Bokbloggarrummet R3 och där efter ser det möjligtvis ut så här (texterna är citat från Bokmässans hemsida):

kl 11.20  Yttrandefrihet, trots nätcensur och övervakning?
Samtidigt som internet växer som informationskanal förvärras säkerhetssituationen för nyhetsförmedlare
Internationella Torgets Stora Scen, H-hallen, H01:02

kl 11.40  När de dödar journalister
Ett samtal om pressfrihet, inbördeskrig och möjligheterna att skapa rättvisa och försoning på Sri Lanka, med Rudamorty Cheran, Journalist, poet och författare från Sri Lanka och Johan Mikaelsson, författare till boken När de dödar journalister.
Internationella Torgets Stora Scen, H-hallen, H01:02 

kl 12.00  Sociala medier och härskartekniker
En snabb kommentar, en gest eller bara en lite för lång konstpaus kan fullständigt omdefiniera det sociala rummet. Mellan två personer skapas en maktasymmetri där den ena parten använder tekniker för att ställa sig ovanför, vid sidan om eller på avstånd från den andra. Det sker subtilt men ändå så uppenbart. Vilka handlingsutrymmen och härskartekniker möjliggörs i de sociala medierna? Internetforskarna Annakarin Nyberg och Mikael Wiberg, författare till Sociala medier och härskartekniker, möter nätprofilen och bloggaren Clara ”Underbara Clara” Lidström som med 1,6 miljoner sidvisningar i månaden har skapat sig en stark röst och position i de sociala medierna.
G3, G02:12

kl 14.00  Berättarministeriet (Berättarscenen)
Berättarministeriet utgörs i dag av flera hundra volontärer som på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirerar barn och unga att erövra det skrivna språket.
Vår vision är ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättning att aktivt delta i samhällslivet.
Alla barn bär på drömmar, idéer, tankar, åsikter och erfarenheter. Att uttrycka dem är viktigt. Men lika viktig är känslan att andra lyssnar till oss. När omgivningen visar engagemang för våra tankar stärks tilltron till vår egen förmåga. Att andra människor vill ta del av våra tankar är också grundläggande för att vi ska känna oss delaktiga i samhället.
B02:02

kl 14.40  Bokbloggarrummet R3

kl 15.00 Bokälskarmingel i Bokbloggarrummet R3

kl 15.00 skulle jag dock ha velat klona mig för samtidigt kan du se följande:

Innan mörkret faller
I sin nya bok undersöker författaren Björn Elmbrant de politiska vägvalen i två extrema tider, 1930-talet och vår egen. En av dem slutade i katastrof. Den andra väntar fortfarande på sin upplösning.
J2, J01:09

Möt Sveriges nästa läsambassadör
Kulturminister, Alice Bah Kuhnke, tackar av Johanna Lindbäck, Sveriges läsambassadör 2013-2015 och presenterar Sveriges nya läsambassadör 2015-2017.
Ung Scen, A-hallen, A03:22

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s