Matematiskt geni… eller nåt!

Ska vi prata om omöjligheten med att lämna ett bibliotek utan att ta med sig något nytt hem? Tilläggas bör att undertecknad redan har många, många olästa böcker hemma, inklusive bibliotekslån. Det är som att utträdesbiljetten är minst två böcker och en mental bibliotekarie står och vaktar vid dörren (just den här bilden inkluderar kulturkollokollegorna Helena och Carolina faktiskt – lite överraskande men kul). ”App, app, app!”, säger Helena och Carolina och ställer sig i dörren med armarna i kors. De pekar med stora handen in i lokalen igen: ”Minst två böcker fröken. Gör om, gör rätt. Och bara för att du försökte lämna området utan ett endaste bibliotekslån så måste du ta minst fem”

Ekvationen går inte ihop. Jag lämnar en och kommer ut med två eller fem. Bibliotekshögen växer, men jag hinner sällan läsa något ur den. Skulle jag mot all förmodan välja en lånebok, så är det självklart när övertid gäller, varje dag kostar en peng och du får smått hotfulla mejl om att ”Annan låntagare väntar!” [din förbannade xxxx hör jag också mellan raderna].

so-many-books-gif

4 reaktioner till “Matematiskt geni… eller nåt!

  1. Hahaha… dör lite här nu 😀 😀
    Yupp, det är precis så jag tillbringar mina dagar på jobbet. Jag står vid dörren och kollar strängt så att alla låntagare har med sig MINST två böcker ut från bibblan. Kallar mig själv för legitimerad bokutkastare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s