Ingen läsning, men pyssel och TV-seriesvullande

Årets julpyssel är härmed avklarat och resultatet blev förvånansvärt fint (hur mycket min floristvän hjälpte mig förtäljer inte historien).

IMG_20141204_143422

Inte infinner sig några nämnvärda julkänslor och jag grinchar vidare. Självinterventionen fortsätter. Så vi tar väl en jullåt på det!


Dagens låt: ”Christmas Without You” av OneRebublic

Läsningen står helt still för tillfället, men jag ser just nu en TV-serie som jag kan passa på att tipsa om: The Affair med Dominic West och Ruth Wilson i huvudrollerna. Den handlar om författaren Noah Solloway, som under några sommarveckor har en affär med servitrisen Alison Lockhart. I nutid får du följa hur personerna sitter i förhör av någon anledning och i dåtid följer du deras båda historier, som sakta pusslas samman under seriens gång. Du får också ta del av händelseutvecklingen ur två olika perspektiv då du under halva avsnittet följa Solloways berättelse och därefter Lockharts (eller tvärtom). På detta sätt får du på ett berättartekniskt smart sätt ta del av hur samma händelse kan återges på två helt olika sätt. Det som till en början verkade så enkelt är naturligtvis inte detta.

SHOWTIME-THE-AFFAIRI birollerna känner du kanske igen Maura Tierney (Cityakuten) och Joshua Jackson (Dawson´s Creek).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s