So let it be written. So let it be done.

Då var beslutet taget, då var det bestämt. Bokmässan 2014 it is!

Med en spark i baken från vännerna från Kulturkollo och en från Nobelprisprojektet (vann biljetter minsann), så var det svårt att ta ett annat beslut än just detta. Just idag skriver jag på Kulturkollo om mitt högst ambivalenta förhållande till bokmässan och hur jag ska förbereda mig för att överleva denna. Ni kan också läsa varför jag kanske inte hälsar.

fanny_till_massan

Jag är natürlisch för sent ute för att boka hotell (tänkte lyxa till det iaf en natt) och inget annat är förberett som kläder, väska eller transportmedel. Jag har inga egna visitkort, badges, klistermärken eller bokpåsar. Jag har inte någon som helst koll på vilka som är där, evenemang, program, seminarier, utställare eller författare. Min förkunskap sträcker sig ungefär till att jag vet att det är Brasilien som är fokusland. Hur mycket brasiliansk litteratur jag har läst? Nada!

Men med visheten i ryggen så är det ganska skönt att inte ha ett späckat program och jag kan lika gärna ställa in mig på att planlöst stirra runt på mässgolvet och behöver inte oroa mig för missade seminarier, att hitta, att ställa mig i rätt kö, att hinna äta mellan sittningarna och att planera in toalettbesöken. Och jag behöver inte gå med dåligt samvete att jag inte nyttjar det oerhört dyra seminariekortet. Jag säger naturligtivs så här för att försonas med tanken på att jag inte har ett, men det kan vi lämna därhän.

Ses vi där? (eller ja, ser ni mig där?)

Foto: ”Fulequinha” av Thomás (CC BY 2.0), något modifierad av undertecknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s