Det ska ganska mycket till

innan jag tar beslutet att aktuell bok får förbli oläst. Och nej det är ingen principsak. Snarare är principen numer: slösa inte bort din lästid på böcker som inte passar dig! Allt för att underlätta den vanligt förekommande ekvationen (som aldrig tycks gå ihop) ”så mycket böcker, så lite tid”.

Ibland känns dock beslutet något mer svårt att ta, till exempelvis om man investerat ganska mycket dyrbar lästid innan man kommer sig för att ifrågasätta om det verkligen är en bok för undertecknad. Så tyvärr Drömgångare du är inte något för mig. Detta trots att jag ständigt försöker att utmana min säkerhetszon med såväl urban fantasy som science fiction och därmed köpt tanken med både hamnskiftande malmöiter och blodtörsande apokalypsvampyrer, så kändes denna allt för långt från mig. Så mycket information och så många olika klärvojanser och den där etern som jag inte fattar.

Nu sätter jag istället de litterära tänderna i en spännande debut av Taiye Selasi: Komma och gå och håller tummarna att den passar mig bättre.

Annonser

4 thoughts on “Det ska ganska mycket till

  1. Jag håller med – ju längre man faktiskt läst i den dåliga boken desto svårare blir det att ge upp. Som att ge upp en telefonkö när man redan väntat en halvtimme… Men vissa böcker blir aldrig bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s