Hurra! Hurra! Hurra! (Varning! Inlägget kan innehålla spår av en tävling eller två)

För exakt ett år sedan publicerades det första inlägget på Litteraturkvalster & småtankar. Detta liknar i mångt och mycket det inlägg som jag skrev häromdagen och handlar om sommarens bästa böcker. Då tyckte jag En halv gul sol, Tiden och Skuggland. I år hade jag något svårare att sålla och skrev om Förr eller senare exploderar jag, Kaninhjärta och Den bästa dagen är en dag av törst.

jubilerar_2

Att börja blogga låg och gnagde ganska länge. Dels för att sortera i minnet och göra ett eget arkiv av mitt läsande. Dels för att det verkade ju så fasansfullt kul att nätverka med andra (vilket det är och du får på så vis ut så mycket mer av ditt intresse och kan få nörda loss ordentligt). Det är otroligt givande att få respons på det du skriver, att slänga sig in i debatter där du så väljer och få så fantastiskt många oväntade lästips som du får. Tänk med kunskap vi bär tillsammans i bokbloggarvärlden! Ett särskilt tack till Fiktiviteter som var den som pushade mig lite extra till att våga.

I ärlighetens namn har jag bloggat förr – då som förvirrad tvillingmamma och skrev om min kaotiska vardag. Orken tog dock snart slut och bloggen ligger begravd någonstans i cyber space (kommer tyvärr inte ens ihåg vad den hette). Därför vågade jag inte lova stort när jag startade denna, men det har gått över förväntan och så plötsligt är det dags att fira ett-årsjubileum. Fantastiskt!

Håll ut – mer om tävlingarna i slutet av inlägget. Ska vi frossa i statistik för ett ögonblick? [insert valfritt glädjeuttryck]

Totalt antal inlägg: 291 sparade, 272 publicerade (otaliga raderade innan de ens har sparats). Någon detaljerad statistik över läsningen har jag inte då jag inte började bokföra denna ordentligt förrän i år. Runt 85 böcker har jag dock läst under detta bloggår (ej att förväxla med kalenderår), men har skrivit om långt ifrån alla. Jag har läst allt ifrån fakta, biografier, science fiction, urban fantasy, noveller, serier till faktion, autofiktion och till allra störst andel fiktion.

karta

Vilka inlägg har då haft flest läsare? undrar kanske du. Jag väljer att rensa bort sidvisningar (Om Litteraturkvalster & småtankar, Vill läsa o.s.v.). Sen ställer jag mig något frågande då inlägg, som jag vet blivit lästa långt fler gånger än flera på nedan lista, inte kvalade in (enligt wordpress-statistiken), t.ex. En rak höger direkt mot hjärtat. Men men, så här ser det ut:

1  Sommartips pocket
2  And so it begins eller slutar kanske. The beginning på slutet helt enkelt.
3  Torka aldrig tårar utan handskar avsnitt 3
4  De blåaste ögonen – Äntligen!
5  Lindbäck fick mig att fundera
6  Alex Marwoods Onda flickor
7  Flickan från ingenstans
8  Augustpriset 2012 – ett antiklimax
9  Är du överkänslig lille vän?
1
0 Hösten. Hösten. Hösten

Vad kan vi se av ovan statistik? En salig och härlig blandning av genrer och även i stil på inlägg, vilket summerar hela bloggen på ett fint sätt antar jag. Så. Det var all statistik jag tänkte plåga er med. Tävlingarna då? undrar du nu smått irriterat. Jo, de kommer närmare kvällen. Och ja det är plural – det blir två tävlingar och fyra priser.

confetti5

10 reaktioner till “Hurra! Hurra! Hurra! (Varning! Inlägget kan innehålla spår av en tävling eller två)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s