Månadssummering juli 2013

Juli månad har varit en tämligen bra läsmånad trots allt. Trots att det var under inledningen till denna sköna sommarmånad jag gick från semesterfirare till arbetslös på en och samma dag. En mycket märklig känsla, men det går inte att förneka att ovissheten är än jobbigare. Nu vet jag.

Vad passar då inte bättre än att inleda läsmånaden med De första tolv av Justin Cronin och för att sedan gå över till den extremt känsloladdade Förr eller senare exploderar jag. Från apokalypskänslor till fulgråt. Passande och förlösande.

Lästa juli 2013:

juliii

Cronin, Justin: De första tolv, Norstedts (2013)
Green, John: Förr eller senare exploderar jag, Bonnier Carlsen (2013)
Kolterjan, Jessica: Den bästa dagen är en dag av törst, Forum (2013)
Lundin, Susanna: Hindenburg, Albert Bonnierförlag (2012)
Picoult, Jodi: Jacobs värld, Lind&co (2011)
Ljungqvist, Christin: Kaninhjärta, Gilla böcker (2012)
Kindenberg, Tomas: Humoristen, Zoo publishing (2012)
Gardell, Jonas: Torka aldrig tårar utan handskar – döden, Norstedts (2013) rec.dag: 26/8
Hemmingsson, Nina: Det var jag som kom hem till dig, Atlas (2012)

Månadens största överraskning var nog Förr eller senare exploderar jag då jag inte riktigt var beredd på känslorna (att den skulle handla om cancersjuka tonåringar var tydligen inte en hint nog för undertecknad). Månadens ”jag fattar inte” var nog Hindenburg och månadens besvikelse var Jacobs värld som jag hade något högre förväntningar på. Sedan har man då äntligen fått läsa den tredje och avslutande delen i Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Recensionsdag är först den 26 augusti, men jag har redan konstaterat att den inte blir helt lätt att skriva om. Jag är något ambivalent. Men mer om det när det är dags.

Läslistan visar även en fantastisk bredd i genrer; jag har läst allt från vanlig fiktion, faktion till mikronoveller och lyrik. Jag har fått läsa såväl om blodtörstande viraler, Karin Boye, tvillingar med paranormala förmågor, cancer, aids, Aspergers och fått mig fantastiska karaktärer till del.

På bloggen då? Här har du fått ta del av spännande (!) halvårsstatistik, pepp talk av Neil Gaiman, en snabb höstgenomgång och fått känna av det stora Chimamanda Ngozi Adichie-längtet.

Avslutningsvis har det skett något sensationellt, för att inte kalla det historiskt; dels har jag hoppat på ett läsprojekt, en novellcirkel om novellerna i samlingen Solskenet i munnen och dels [trumvirvel] har jag börjat läsa på mitt afrikanska lästema (påbörjade Allt gott ska komma dig till del av Sefi Atta igår kväll). Med andra ord har det varit en tämligen produktiv läsmånad. Trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s