Summering mars 2013

Med mars i backspegeln kan jag snabbt konstatera att det har varit en tyst månad. I februari är det liksom helt okej att vältra sig i mörker och självömkan, men i mars tror man att våren ska piffa upp ett stilla sinne. Det känns dock lite som om februari fick sitt största genombrott i mars. Vårskriket kom helt enkelt av sig. Jag börjar så smått skaka av mig tröttmörkret och laddar för nytt vårskrik. Any day now!

Läsningen har gått si så där om vi ser på det kvantitetsmässigt (fem böcker). Sämre än i februari förvånande nog. Kvalitetsmässigt har det dock varit ganska bra.

Tartt, Donna: Den hemliga historien, Bonnier Alba (1993)
Oliver, Lauren: Pandemonium, Bonner Carlsen (2013)
Jordan, Hillary: Mississippi, Historiska media (2012)
Bolton, S.J.: Livrädd, Modernista (2013)
Persson, Malte: Fantasy, Novellix (2013)
Kärnborg, Ulrika: Mammalia, Novellix (2013)
Palacio, R.J.: Undret, Brombergs (2013)

Största överraskningen är nog
Mississippi då jag frågar mig varför den inte fått så mycket uppmärksamhet. En såväl intressant, gripande som välskriven historia. Största besvikelsen kanske får bli Undret. Recension kommer sannolikt under dagen eller under morgondagen. En besvikelse inte för att den egentligen var så dålig utan att den månne blivit lite för överhajpad i min lilla värld (och något för söt). Äntligen får jag väl säga det magiska ”Äntligen!” då jag kom igång, något blygsamt men ändock, med novelläsningen och kan börja infria mitt löfte (nåja) till Anna

Om vi ska blicka framåt så önskar jag att jag inom kort kunde spricka hål på min anglosaxiska bubbla. Det är förvånansvärt svårt att träda in på oprövad litterär mark. Detta var jag bättre på under föregående år. Skärpning! Snillen spekulerar och planer börjar smidas, men det var det där med läsutmaningar. Kanske bäst att låta bli.

2 reaktioner till “Summering mars 2013

    1. Hurra! Jag såg ju detta men glömde att kommentera (nackdel med att läsa via mobila enheter). Jag känner ditt stöd lång väg, men beklagar mig över mitt eget engagemang. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s