Summering tröttdödens mörker februari 2013

För att citera mig själv: ”Men om januari är självömkans månad så blir februari tröttdödens och andas-i-påse-svår. När man väl tror sig ha klarat sig någorlunda i livet igenom årets första mörka månad så kommer det en till. Lika jäkla mörk och grå (västkustslask) och kall och tröttdödens mörker”. Har februari infriat mina höga förväntningar? Helt klart.

Det har bland annat resulterat i en ovanligt tyst månad här på bloggen. Inspirationen tar helt enkelt stryk när det är andas-i-påse-svårt. Det har förvånande nog inte påverkat min läsning i den utsträckningen jag trodde. Visserligen inkluderar nedan uppställning två seriealbum och majoriteten av böckerna lästes under månadens inledningsveckor, men eftersom förväntningarna var typ ingen läsning alls får jag anse mig mycket nöjd.

Morgenstern, Erin: Nattens cirkus, Norstedts (2012)
Nilsson, Johanna: Jag är den som skall kommaForum förlag (2013)
Östnäs, Elisabeth: Feberflickan, Columbi Publishing (2012)
Kelly, Erin: Grenar av gift, Damm förlag (2012)
Leandoer, Kristoffer: September, Natur o kultur (2013)
Hemmingsson, Nina: Jag är din flickvän nu, Kartago (2006)
Thamm, Marianne: Tillbaka till livet: Alisons historia, Damm förlag (2005)
Hemmingsson, Nina: Mina vackra ögon, Kartago (2011)
Eriksson, Jerker  & Axlander Sundquist, Håkan: Pythians ansvisningar, Pocketförlaget (2013)

Nattens cirkus var kanske den stora överraskningen. Jag hänfördes av historien och jag fick mig en välbehövd resa i fantasins land. Kanske precis rätt medicin under en självömkande krypa-under-stenen-månad.

Ser vi på annat som har hänt har debatten om bra och dålig litteratur, som Johanna Lindbäck satte igång, varit uppfriskande och intressant att följa. Mitt inlägg kan du läsa här (och kanske lite här). Om inte annat så vaknar du till liv för en stund när du inser att du går på litterärt minerad mark och inte riktigt vet när det är dags att huka sig i skyttegravarna.

Det är ju fantastiska nyheter att februari är över! Bara tanken tillför själen lite energi. I skrivande stund skiner faktiskt solen och jag kan ana att det snart (förhoppningsvis) drar ihop sig till ett ordentligt vårskrik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s