Februarifest och/eller flytväst

Rubriksättningen är totalt missvisande. Men det kanske spratt till hos någon för en nanosekund?! Inte visst jag att vi är så många som bara ”överlever” i februari. Många är vi bokbloggare som sitter i samma sjunkande båt (tänk Titanic, hör Celine Dions stämma). Eller jag kan ge er bilden av hundra näsor ovanför vattenytan som emellanåt fnyser ”hej”. Mer verkar det inte vara.

Mitt överlevnadskoncept är att ”göra ingenting” (ingen vinnande koncept, jag medger): jag öppnar datorn, surfar utan färdriktning, jag stänger muttrande ner, jag äter något mindre nyttigt, jag läser några sidor, stänger boken i en suck, tittar igen i skåpen, jag bäddar ner, jag slösar runt, jag pekar på mobilen, jag äter igen. De timmar jag jobbar är jag glad att slippa de knäande mysbyxorna, men jag är lika glad när jag kommer hem och kan frossa runt i eländet. ”Jag trivs bättre här – där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på…” tja här är inte en blomma i sikte. En slaskblöt tax kanske, då kommer jag osökt att tänka på den här.

Jag suckar åt bloggen och fräser åt min saknade läs- och skrivlust. Men jag vet ju att den kommer tillbaka. Om någon månad eller så. Och precis som Helena D verkar jag för en stund tro att eländet sitter i håret – fixar vi bara till det så ska nog allt blir bra?! En lugg och en färgning senare i Sunkissed bronze (bara namnet!) gör inte februari bättre, men nog är det roligare att se eländet i spegeln.

Mvh
Förbittrad självömkande tant

2 reaktioner till “Februarifest och/eller flytväst

  1. Sunkissed bronze lät supersnyggt, fast nästan lite ouppnåeligt i dessa solskygga tider. Kanske just därför ett bra val?

    Mvh

    En till förbittrad självömkande tant (eller möjligen tjejtant).

    1. Tack, ja, den är snygg och tämligen hållbar (brukar ha svårt med röda nyanser). Det kanske är just avsaknaden av sol som gör att den håller. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s