En inte så särskilt udda fortsättning men bra ändå

Särskild, Nene Ormes fortsättning på Udda verklighet är skriven på samma snabbläsarvänligt språk och korta kapitel som den första delen. Du får vad som förväntas av en fortsättningsbok: fördjupning, större förståelse och ett någorlunda öppet slut för en möjlig uppföljare. Tempot har kanske dragits ner något i Särskild, men du får istället en tydligare bild av den sära världen i Malmö och du lär känna Udda något mer (i samma takt som hon lär känna sig själv och sin förmåga).

Det är Malmöfestival och stan översvämmas av festivalglada människor, såväl ordinära som sära, d.v.s. vanliga människor som besitter ovanliga förmågor. En värld av sära som finns mitt i, över och under Malmös gator. De sära är ingen homogen grupp utan det är en splittrad värld som bygger på allianser, underdåniga och mäster, lydnad och plikt och konkurrensen grupperingarna emellan blir extra tydlig under festivalen då alla möts i Malmö. ”Alla” tycks vara emot Udda.

Ja, jag vill läsa mer. Ja, jag gillar huvudpersonen Udda. Ja, jag kan varmt rekommendera den och ja, även till er tvivlande fantasymotståndare (”been there, done that”) – det här är något annat.

Omslag: Anna Henriksson

Snyggt omslag. Supersnygga svarta sidkanter. Formgivare: Anna Henriksson. Klart slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s