Årets omslag 2012

Det sägs att man inte ska döma en bok efter dess omslag, men jo, jag dömer fort och skoningslöst. Snyggt omslag – köp! Tråkigt omslag – ingen läslust!

Konkurrensen i bokbranschen är obarmhärtig. Omslagen ska både spegla bokens innehåll, syfte och stå ut från mängden. Så att attackköpare som jag ska uppmärksamma dem helt enkelt. Bokomslagen blir allt mer påkostade och sinnrika och jag brukar emellanåt lyfta fram snygga, uppseendeväckande omslag och deras formgivare här på bloggen. Idag handlar det dock om att välja endast ett av mina lästa böcker. Ett omslag som har stått ut från mängden. Ett som hade det där.

Årets omslag 2012 är Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman, Pia Printz (2012) Fotot är hämtat ur Torontos stadsarkiv och originalförlaget Coachhouse books står som formgivare. superhjaltarcover20120120

Bubblare till Årets omslag 2012:

Litteraturkvalster listar lästa böcker 2012. Se även:
Årets provokation

2 reaktioner till “Årets omslag 2012

  1. Alla mina vänner… har verkligen ett uppseendeväckande omslag, men ibland blir nog inte effekten den önskade ändå. Jag har själv funderar på att läsa boken men inte kommit till skott eftesom jag tycker omslagsbilden är osmaklig. Ytligt, men sant:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s