Söndagsslö Litteraturkvalster slösurfar

Söndagssurfar slött runt i vårkatalogerna som dykt upp på Albert Bonnier Förlag och Norstedts hemsidor.

Jag blir extra glad av att finna Sofi Oksanens När duvorna försvann. Oksanens Utrensningen tillhör en av mina tidlösa favoriter och hennes Stalins kossor ligger inte långt efter. Jag kan dock inte förklara varför jag inte läst hennes Baby Jane. Hur kunde jag missa den? Vad hände liksom?! Hur som haver – in på den oändliga Att-läsa-listan med de båda olästa böckerna.

Norstedts satsat självklart hårt på Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar del 2 – sjukdomen och jag lämnar den utan vidare kommentarer då ni troligtvis redan vet vad jag tycker om den (annars frossa inlägg här).

    

Jag väljer istället att lyfta Torbjörn Flygts nya Var man som gjorde mig nyfiken. Nu är det på sin plats att erkänna att jag varken läst Underdog eller Outsider (liten skämskudde fram på den), men det känns i magen att det är böcker som passar undertecknad. Jag har för övrigt inte läst något av Flygt. Men de är inte ensamma om denna märkliga läsetikett – ”böcker som torde passa undertecknad men förblir olästa” – t.ex. även Mitch Alboms Tisdagarna med Morrie och Tomas Bannerheds Korparna har den.

Jag lider tyvärr (också) av en läsdefekt som går ut på att om böckerna står för länge olästa i bokhyllan tappar jag tyvärr intresset och köper helt enkelt nya. Några frågor på det? Ja, ni fattar ju vad böcker jag missar på grund av detta?!

2 reaktioner till “Söndagsslö Litteraturkvalster slösurfar

  1. Åh, ny roman av Sofi Oksanen! Längtar! Utrensning är en av de bästa och starkaste romaner jag läst på den här sidan 00-talet. Och så Gardell, naturligtvis. Lika delar längtan och bävan där. Vet ju hur jobbigt det kommer att bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s