Nyfiken på…

många böcker! Gallringen är hård vilka som kvalar in och passar in i den högt begränsade lästiden. Min Vill-läsa-lista, som muttrar efter uppdatering, är dock oändlig. Och den bara fylls på. Hela tiden. Här är några böcker jag är extra nyfiken på just idag:

En smula underbar av Dawn French. Nej, jag såg inte fredagens Skavlan. Eller rättare sagt jag såg halva och inte den halvan med French (jag nostalgitrippade på Bon Jovi). Jag är ändock nyfiken på hennes bok. Inte minst Mettas recension väckte mitt slumrande intresse.

Koltrasten som trodde att den var en ambulans av Anders Mildner. Hur kan man inte bli nyfiken på en sådan fantastisk titel?! Hur var det nu igen? Du ska utmana säkerhetszonen. Så läs en bok om ljud!

Böcker inom och omkring oss av Aidan Chambers. För alla oss som vill hylla läsningen, som vill sprida läsglädje och för oss som oroar oss för den sjunkande läsnivån – språk- som litteraturintresserade. Och till alla oss som tycker om snygga omslag. Mina tankar kring högläsning kan du läsa här.  På tal om Chambers så gillade jag Dansa på min grav, som jag varmt kan rekommendera er som läser ungdomsböcker.

Det känns konstigt att vakna i sin egen säng av Sophie Adolfsson. ”Att läsa Sophie Adolfsson är chockerande och samtidigt befriande.” – vem vill inte ha en dos chockerande befrielse? Jag är alltid nyfiken på debutanter. Fram med fler!

Avslutningsvis är jag idag nyfiken på Gräspojken av Christer Lundberg. Titeln lockar mig. Det fantastiska omslaget lockar mig. P3-Christer lockar mig. Hyllan lockar mig.

Några fler jag borde vara nyfiken på?

4 reaktioner till “Nyfiken på…

  1. En smula underbar är inte så bra så den behöver du inte riktigt stressa med. Läste den förra året när jag var i Grekland och jag hade ganska höga förväntningar iom att jag gillar Dawn French väldigt mycket, men boken var inte så fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s