Moonrise Kingdom – What kind of bird are you?

Min läsning står tämligen still, vilket medför att jag blir något tystare här på bloggen. Men jag kan passa på att ge er ett filmtips.

Undertecknad somnade igår ifrån en fantastisk liten film. Att jag somnade är i detta fall inget betyg, utan beror på den överväldigande, smått imponerande, tröttheten. Hur som haver. Filmen heter Moonrise Kingdom (2012) och är regisserad av Wes Anderson, som bl.a. även har gjort The Royal Tenenbaums.

Året är 1965 och den abdikerade scouten Sam och Suzy är på rymmen. Han är , som den scout han än gång var, fullastad med bra prylar och (naturligtvis) iförd Davy Crocket-mössa. Hon har söndagsskor, en kattunge, böcker och en bärbar grammofon. Edward Norton spelar scoutledaren som ser det som sitt kall att hitta rymlingarna och Bruce Willis får vi följa som den ensamma och olyckliga polisen.

Styrkan med filmen är den humoristiska tonen, det fantasiska fotot och känslan av att se en TV-serie från 60-talet (berättas i korta scenen, frysta bilder, aningens ryckigt och kort dialog med tillhörande 60-tals gitarr spelandes i bakgrunden). Det här blir även filmens svaghet då det inte blir något riktigt flyt i berättelsen. Jag tycker dock att fördelarna överväger och jag fånler filmen igenom (här passar klichén ”somnade med ett leende på läpparna” som ”handen i handsken”).

”Does it concern you that your daughter just has run away from home?”

[pause] ”That´s a loaded question.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s