Skrapar ihop resterna efter Torka aldrig tårar utan handskar

Det är dagen efter igen. Dagen efter Torka aldrig tårar utan handskar del 2 – Sjukdomen och jag försöker att sopa ihop känslorna, som ligger och skräpar på TV-rumsgolvet, för att få ner dem i ett genomtänkt inlägg. Men det är svårt att finna ord. Svårt att finna en röd tråd i mina tankar.

Jonas Gardell varnade i SVT:s chatt efter första avsnittet att “Avsnitt 2 och 3 (liksom i bok 2 och 3) blir det mycket mycket tårar! Mitt hemliga mål – rusig av högmod – är att få en hel nation att äntligen sörja alla de underbara killar som inte fick leva sina liv!” Och nog blev det tårar, krypande ångestkänslor och scener där du inte vågade andas!

Tycker du att del 1 var hjärtskärande, får del 2 beskrivas såsom känslomässigt krossande (kan inte komma på några mindre klichéaktiga ord). Stefan Sauks rollprestation kom som en emotionell storm och lamslog mig. Sorgen den pappan kände kröp upp i soffan hos mig. Men där var så mycket mer: Benjamins ensamhet, känslokalla sjukdomsbesked och smärtsamma sjukdomsbilder som du instinktivt vill värja dig ifrån. Samtidigt är den fylld av kärlek som kontrast till de svåra scenerna – kärlek mellan Rasmus och Benjamin, vännerna och mellan föräldrar och barn.

Jag vill inte berätta så mycket mer för att förstöra något för er som ännu ej sett och för er som väntar in bok 2. Avsnittet ligger på SVT-play här och boken Torka aldrig tårar utan handskar del 2 – Sjukdomen kommer förhoppningsvis ut i januari 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s