En kulturtants tankar

Jaha då var man hemma igen efter sitt livs första kulturtantsmöte, som jag har valt att kalla det litteratursamtal och/eller bokträff som ikväll ägt rum på Halmstads stadsbibliotek. Jag laddade upp i sann kulturtantsanda med klänning, rött läppstift och, som den kontrollmänniska jag är, utskrivna anteckningar och blogginlägg i pappmapp. När tanten äntligen gjorde entré på biblioteket satt, i sedvanlig ordning, strumpbyxorna i knävecken, läppstiftet på hakan och jag vågade aldrig visa alla mina fina papper. Men det blev trevligt i alla fall.

Vi trevade oss lite blygt fram och borde ha fått en hel del intressanta tips med mig. Jag säger borde för naturligtvis antecknade jag inte något av alla intressanta lästips, utan utgick ifrån att just det här tipset skulle jag minsann komma ihåg (trots att jag är medveten om att jag är vardagsdemensen personifierad).

Naturligtvis var Mo Yan ett av samtalsämnena, men det dog snabbt ut då vi konstaterade att ingen av oss hade läst. Någon hade på sin höjd hört namnet, men inte mer. Flera nämnde dock Munro, Atwood och Oates och då kände jag att i den här gruppen skulle jag komma att trivas. Trots läppstiftet på sned och strumpbyxorna på glid.

2 reaktioner till “En kulturtants tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s