Kommande läsprojekt?

Jag fick (eller rättare valde att svara) på Fiktiviteters fråga kring höstens läsprojekt. Jag svarade att jag inte direkt har något sådant. Jag gillar nämligen att läsa impulsivt – att den ena läsupplevelsen på något sätt leder in i en annan. Att hoppa på böcker som andra tipsar om, böcker som kastar sig över mig på biblioteket eller böcker där omslaget triggar min läshjärna (ja jag har olika hjärnor för olika ändamål). Men under tiden jag formulerade mitt svar på hennes fråga så jo nog kom jag på att jag har små projekt. Inget hugget i sten. Inga löften. Inga krav. Men jag funderade minsann på att börja blogga – ja här är jag nu. Bloggandes.

Jag skrev också att jag skulle vilja hitta min borttappade läsglädje för debutanter och generationsromaner. Någonstans ändrade min läsning riktning. Jag kanske blev äldre? Det är dock härligt intressant med debutromaner då du inte hunnit bli färgad av omgivningen än och där din läsupplevelse blir tämligen unik.

I natt knäckte jag ett nytt läsprojekt: jag vill läsa böcker från alla världsdelar. Det har blivit en del afrikanska författare den senaste tiden, så jag har redan påbörjat denna litterära vandring. Jag får fila på den tanken ett tag till.

Jag kanske hade lite projekt i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s